Lauantaina 29.11 oli Shanghaissa mukava ja aurinkoinen päivä, mikä on viikonloppuisin ihmeen harvinaista, sillä viikonloppuisin täällä yleensä aina sataa. Lämmintäkin on, varmaan toisella kymmenellä ollaan ja kuistilla sopi hyvin istuskella ja kahlata läpi viikon Shanghai Dailyjä ja ihmetellä kiinalaisten ja muidenkin tempauksia. Tässä pari esimerkkiä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kolme teinikaverusta olivat saaneet päähänsä pihistää pätkän korkeajännitejohtoa.  Niinpä sitten kahelein heistä kiipesi keittiöveitsi kourassaan sähköpylvääseen ja alkoi nirhata piuhaa poikki. Alas jääneet kaverit kuulivat hetken kuluttua pamauksen ja näkivät kirkkaan valonvälähdyksen ja sitten pylvääseen kiivennyt kaveri alkoikin jo tiristä aikamoista vauhtia. Pala kalloa ja jokunen luu löytyivät maasta, mutta loppuosa kaverista kärventyi kokonaan tolppaan kiinni. Työn alla olleen johdon arvo olisi ollut noin euron verran.

 

Miesstrippareilla tuntuu olevan Kiinassa kysyntää. Muuan Etelä–Korealainen oli ryhtynyt tuumasta toimeen ja värvännyt kamujaan heittämään settejä naisille shanghailaisissa karaokebaareissa ja kauppa oli kuulema käynyt kuin tyhjää vaan ja tienistit olleet sen mukaisia. Tällaisen virikkeellisen toimen harjoittaminen näyttää kuitenkin olevan Kiinassa laitonta ja niinpä kaveri sitten ennen pitkää napattiin kiinni ja heitettiin häkkiin. Rahatkin menivät valtiolle ja kaipaamaan jäi suuri joukko tämänsorttisesta performanssitaiteesta pitäviä kiinattaria.

 

Toton ystävien lähes 60 vuotta kestänyt piina päättyi, kun Wuhanin maakunnassa järjestettiin lauantaina ensimmäiset lailliset hevoskilpailut sitten vuoden 1949. Tästä lähtien kisoja aletaan järkätä pari kertaa viikossa ja paikalle mahtuu kerralla 30 000 katsojaa. Asianharrastajat ja expertit uskovat, että totohullut kiinalaiset vauhtiin päästyään saattavat pelata jopa 100 miljardilla rämpylällä eli 10 miljardilla eurolla vuodessa. Verotuottojakin valtion kirstuun kolahtaisi sievoiset 4 miljardia euroa.

 

Talousmurheista huolimatta Kiina ja Shanghai uskoo edelleen tulevaisuuteen.  Lauantaina nimittäin alkoi Shanghaissa jälleen uusi mittava rakennusprojekti eli Shanghai Towerin rakennustyöt. Tästä pilvenpiirtäjästä tulee aikanaan 121–kerroksinen ja 632 metriä korkea toimistorakennus ja se jättää kirkkaasti taakseen vain pari kolme kuukautta sitten avatun 492–metrisen World Finance Centerin. Näiden kahden jättiläisen vieressä oleva vain 420–metrinen ja 88–kerroksinen Jin Mao Tower alkaa näyttää havainnekuvissa jo aika mitättömältä.

 

Shanghain spermapankki joutui julkaisemaan virallisen tiedotteen ja selittämään netissä julkaistuja kuvia, joissa naispuoliset sairaanhoitajat avustavat miehiä spremanluovutuksessa. Renjin sairaalan johto ilmoitti jyrkästi, että tällaiset kuvat ovat ehdottoman harhaanjohtavia ja valheellisia ja että heidän sairaalassaan noudatetaan ehdottomasti asiaan kuuluvia eettisiä sääntöjä, joissa luovuttaja hoitaa homman itse tätä varten varatussa tilassa ilman kameroita. Sairaala arvelee huhun lähteneen liikkeelle jonkun vitsiniekan pilailunhalusta eikä sairaala aio lähteä asiaa sen enempää selvittelemään. Sairaala muistuttaa, että niin täällä Shanghaissa kuin muuallakin sperman laatu on 50 vuodessa heikentynyt 50 % ja että spermanluovuttajista on täälläkin jatkuvasti pulaa. Tämä kyseinen pankki  perustettiin 5 vuotta sitten ja tähän mennessä se on auttanut 700 perhettä saamaan odotetun ja terveen vauvan.