Niin, rakas päiväkirjani, anteeksi, että olet jäänyt sivuun kaikesta melskeestä viime aikoina, mutta selitän kyllä.... joskus myöhemmin.

 

Palasin tänään Shanghaihin mukavan, virkistävän ja suureksi osaksi myös säiden haltijoiden suosiman loman jälkeen. Maailma ei ole täällä miksikään muuttunut, kuumaa on ja kosteata, lämpötila varmaankin 35 päiväsaikaan ja satunnaiset ukkoskuurot eikun vaan lisäävät kosteutta, hikoilua ja tukalaa oloa.

 

Nyt ei tosiaankaan jaksa enää runoilla kovin pitkään, koneessa kun tuli nukuttua ehkä noin tunti (lähtö Stadista klo 17 Suomen aikaan ja laskeutuminen klo 08 Kiinan aikaan (03 Suomen aikaan)), ja nyt duunipäivän jälkeen täytyy koittaa hieman relata ja surffata netissä ennen kuin Nukku-Matti tulee ja vie mennessään.

 

Mutta mutta.....

 

Jo viime keväänä jossain vaiheessa Kiinan kommunistiperkeleet, mitkä suuressa viisaudessaan ovat jo kauan valvoneet ja rajoittaneet kiinalaisten nettiin pääsyä plokkaamalla sieltä kaiken arvelluttavaksi katsomansa aineiston, plokkasivat aivan yllättäen ja aivan täysin harmittomalta kuulostavan sivuston nimeltä YouTube, mutta nyt sitten kun yrittää kavereille lähettää kuulumisia FaceBookin kautta, niin eipä vaan ota toimiakseen! Perkele! Ennen lomia ei ollut pienintäkään ongelmaa. On se kumma, kun tuollainen sivusto koetaan uhkaksi suuressa ja mahtavassa Kiinassa! Mitä seuraavaksi? ..... Ei voi mitään.... krooooooooooooooooooooohhh!!!