En tiedä, millainen maksullisen seksin Mekka joku Bankok on, tai vaikkapa Pattaya, juttuja kyllä kuulee, mutta mikä niistä sitten on totta ja mikä ei. Edes Amsterdamissa en ole käynyt, Reeperbahnilla kylläkin joskus 80-luvun reilimatkoilla pelokkaasti kurkistamassa suuren ja syntisen maailman menoa, mutta jos mittarina käytetään mutu-tuntumalla laskettua tarjonnan määrää, erilaisten palveluiden kirjoa sekä eri lähteistä saatuja vinkkejä hinnoista, niin kyllä Shanghai ehdottomasti näihin ”mekkoihin” itseoikeutetusti kuuluu. 

Satunnainen matkailija Shanghaihin tullessaan saa luultavasti ensimmäisenä aamuna hotellissa kouraansa Shanghai Dailyn tuoreen numeron (kuva), missä on takaosassa kahden aukeaman verran erilaisia 24 H hierontapalvelumainoksia liikemiehille. On Angel Massage, Twin Massage, Unforgettable Massage ja vaikka mitä. Aivan oikeata hierontaa sieltä saa, mutta oheispalveluna ja lisähinnasta saa sitten vaikka mitä. Kaikkea on tarjolla. Tyttö tulee sovitusti huoneeseen ja 5 minuutin hieronnan jälkeen alkaa kaupankäynti ja nämä hinnat ovat kaupungin korkeimmasta päästä, helpostikin 2-300 euroa täyshoidosta, mutta homma on helppoa – home delivery eli waimai.
Hierontapalveluja SHanghai Dailyssä
 
Yksi parhaista asioista Kiinassa ja Shanghaissa on hieronta, ehdottomasti. Sitä on tarjolla runsaasti ja hinta on edullinen, laatu tosin hieman vaihtelee samoin kuin hintakin. Kunnollisen paikan tunnistaa mm. siitä, että vastaanottohenkilökunnalla ja hierojilla on asialliset kiinalaistyyliset univormut ja hierojina on myös miehiä. Sen sijaan jos vastaan sipsuttelee minihameisia tyttöjä korkokengissään voi olla varma siitä, että muitakin palveluita normaalin hieronnan ohella on tarjolla, mikä näissä hierontapaikoissa yleensä käytännössä tarkoittaa sitä, että homma hoidetaan käsipelillä, tositoimiin haikailevat joutuvat suuntautumaan muualle. Tunnin hieronnan tällaisessa paikassa saa noin parillakymmenellä eurolla.
 
Niinsanottuja saunaklubeja on Shanghaissa ja muuallakin Kiinassa satunnaisesti. Useissa näistä voi ihan oikeasti saunoa ja kylpeä, jotkut ovat pelkkää prostituutiota varten ja useimmissa tavallisissakin saunaklubeissa on sitten olemassa yläkerta niitä varten, jotka sitten kaipaavat jotain muutakin kuin pelkkiä löylyjä. Ainakin oraalihommat hoituu ja hinta edelleen kuulema tämä melko vakkaritaksa 15-20 euroa per laaki.
 
Siellä täällä ympäri kaupunkia usein aivan tavallisten muiden kauppojen ja parturiliikkeiden joukossa on sitten näitä varsinaisia hieromalaitoksia tai oikeammin murjuja, joista toki niistäkin hierontaa saa, mutta mitkä ovat käytännössä pelkkää paukuttamista varten. Oven ulkopuolella pyörii monesti samanlainen mainostolppa kuin partureillakin, mutta sisällä näyteikkunassa istuu sitten joukko korkokenkäisiä tyttöjä minihameissaan (kuva) asiakkaita odottamassa. Illan pimetessä nämä näyteikkunat hohkaavat vaaleanpunaista valoa ja muutamilla seuduilla näitä pinkkejä kajastuksia voi olla tiheästi useammankin korttelin alueella. Hommelit hoidetaan suttuisissa takahuoneissa hyvin nopsasti parinkympin hintaan. Tanakka veikkaus on, että nämä ovat niitä takuuvarmoja matkamuistomestoja huolimattomille satunnaisille matkaajille.
 
Kiinalainen "Parturi-Kampaamo".
 
Rahalla saa ja netistä löytää. Kokeilepa Googlettaa hakusanoilla ”massage” ja “shanghai” tai vaikkapa “escort” ja “shanghai”. Kyllä löytyy. Hierontaa tarjoavat kotikäynteinä ihan kohtuuhintaan, mutta ensitilassa tarjotaan sitten muutakin. Hinnat ovat sadasta eurosta ylöspäin, mutta nämä ovatkin sitten alansa eliittiä ja hyvännäköisiä, ainakin nettikuvien perusteella  ja kuuluvat selvästi samaan tuoteperheeseen lehti-ilmoittelijoiden kanssa.
 
Karaokebaareja Kiinassa todella riittää, sillä karaoke on ehdottomasti yksi kiinalaisten lempiharrastuksista. Kiinalaisten illanvietto kun alkaa tukevalla illallisella ja useimmiten sen jälkeen lähdetään joko kotiin tai sitten karaokeen. Laulamisen lisäksi karaokessa voi sitten puuhastella muutakin, jos niikseen tulee. Peruskuvio on se, että vuokrataan karaokehuone ja mennään sinne omalla porukalla lauleskelemaan, eväät ostetaan karaokebaarin omasta kaupasta oli se sitten mehua, kaljaa, viinaa tai pikku purtavaa. Siisteissä paikoissa vaan lauleskellaan, seurustellaan, juodaan ja heiteään noppaa, mutta sitten niissä toisissä eteen tuodaan yllättäen rivi naisia, joista sitten saa kukin valita oman seuralaisensa. Näiden seuralaisten homma on ensisijaisesti saada asiakkaat tilaamaan entistä enemmän viinaa, sekä asiakkaille itselleen että seuralaisille, sillä nämä seuralaiset saavat jokaisesta tilauksesta bonarit omalle tililleen. Saa kuulema hieman pussailla ja ehkä hiplatakin, yhdessä juodaan ja lauletaan. Mitä sitten tapahtuu karaoken jälkeen, se on sitten ihan vaan kahden kauppaa.....
 
Kiinalaisissa hotelleissa on käytännössä myös aina tarjolla hierontaa, mutta usein myös lisäpalveluja tavanomaiseen perinteiseen hierontaan on helposti saatavissa. Pariin otteeseen on käynyt niin, että hierontaa ei ole edes yritetty tarjota, vaan heti on tehty tarjous tositoimista 60-80 euron hintaan. Joissakin hotelleissa ilolinnut parveilevat aivan avoimesti hissien luona aulassa tai karaokebaarissa pokaa kyttäämässä. Huoneeseen tilattu hieroja on hieman hotellin tasosta riippuen sitten joko ammattitaitoinen hieroja tai sitten joissain tapauksissa ammattitaitoinen ilolintu eli aika arpapelia homma monesti on.
 
Ainakin täällä Shanghaissa on muutamia aktiivisia katuja, joissa kalaa pyydetään ja ilmeisesti kala myös pyydykseen käy. HengShan kadulla on runsaasti expattien suosimia ravintoloita ja siellä myös satunnaisesti liikkuu näitä irtopisteiden kalastelijoita, mutta varsinainen sumppu on sitten muutaman korttelin päässä oleva Tong Ren Lu, missä on sadan metrin pätkällä pubi jos toinenkin, on elävää musaa ja tarjoilua laidasta laitaan (kuva). Toisinaan on vaikeaa hypätä taksiin, koska samalla oven avauksella taksiin pamahtaa 3 huoraa. Parasta on siis ottaa taksi vasta korttelin parin päästä - tai sitten olla menemättä ollenkaan.
Tong Ren Lu
 
Tarjontaa siis on, ja kaiketi siis kysyntääkin, mutta poikkeaako tämä nyt sitten kuitenkaan mistään muusta suurkaupungista? Siis Helsinkiä suuremmasta.