Viime viikonloppuna aloitin viimeinkin sukelluskurssit. Ohjelmaan kuului sekä lauantaina että sunnuntaina puoli päivää erilaisia sukellusharjoituksia altaassa kuten esimerkiksi  miten toimia, jos itseltä tai kaverilta alkaa ilma olla vähissä tai jopa kokonaan loppu sekä paljon muita erilaisia turvallisuus- ja pelastustemppuja, kamojen riisumista ja taas päälle pukemista veden alla, käsierkkejä, miten hengittää rikkoutuneella regulaattorilla, miten pelastautua pintaan hätätilanteissa, hengitystekniikoita ja kropan hallintaa, snorklausharjoituksia ja vaikka mitä. Iltapäivät kuluivat sitten teoriapuolen harjoituksissa ja tehtävien teossa. Opeteltiin mm. laskemaan ja suunnittelemaan peräkkäiset sukellukset siten, että kehon typpipitoisuudet eivät nouse liian korkeiksi ja siten pidetään sukeltajan taudin riski  mahdollisimman pienenä yms. yms.  ja jne.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tiukka oli ohjelma molempina päivinä, aamukasista iltaviiteen tai kuuteen, mutta tehokasta oli opetus varsinkin siitä syystä, että minä olin sattumalta ainut, joka oli tekemässä tätä PADI Open Water Diver-kurssia. Samaan aikaan oli kyllä menossa muitakin ohjelmia, mutta pienellä alle kymmenen hengen porukalla olimme liikkeellä. Ensimmäinen osa on nyt suoritettu hyväksytysti ja ensi viikonlopuksi lähdemme sitten QianDao – järvelle (Thousan Island Lake)  lähelle Hangzhoun kaupunkia tekemään avovesisukellukset. Matkasta tulee varmasti mieleenpainuva, sillä tuo järvi on kuulema todella kaunis ja ainakin lyhyen nettisurfailun perusteella odotukset ovat todella korkealla http://travel.webshots.com/album/432195071VXFAmp 

ja tässä vielä parit kuvat kurssinjärjestäjän sivuilta http://big-blue.cn/en/photo_details.php?photo_id=00000009 , harmi vaan, että Open Water lisenssillä (max syvyys 18m) ei ole kuitenkaan asiaa tähän vedenalaiseen kaupunkiin http://big-blue.cn/en/photo_details.php?photo_id=00000019 mutta täytyy sitten kai ottaa yks jatkokurssi myöhemmin lisää.

 

Olympialaiset lähestyvät ja kiinalaisten kisakuume kasvaa samaa tahtia. Turvararkastukset lentokentillä, metroissa ja junissa ovat ennennäkemättömät, lähes kaikenlaisten postipakettien lähettäminen on miltei mahdotonta, sillä lähes kaikkea epäillään myrkyiksi tai pommeiksi, Tiibet on ollut herra ties jo miten pitkään täysin suljettu ja turismista pitkälle elantonsa saava maakunta on helisemässä tulojen katkettua jo kuukausia sitten, Pekingiin ei ole enää aikoihin mennyt  edes riisinjyvää tavallisessa kuorma-autossa, vaan kaikki kaupunkiin kuljetettava tavara puretaan kaupungin ulkopuolella ja lastataan sitten tarkastuksen jälkeen uudelleen armeijan kuorma-autoihin, sensuuri on jälleen kiristynyt ja useihin varsinkin ihmisoikeuksiin liittyviin sivustoihin on pääsy mahdotonta. Avajaisilotulitustakin harjoiteltiin jo, mutta ilmanlaadun kanssa taitaa pekingiläisillä olla vielä aika lailla tekemistä.

 

Tiukat turvatoimet näyttävät kyllä olevan tarpeen ja tähän mennessä ne ovat toimineetkin varsin tehokkaasti. Mitään kummempaa ei ole vielä sattunut, mutta eivätpä kisatkaan ole vielä alkaneet. Seitsemän pommia on kuulema onnistuttu purkamaan tai löytämään ajoissa, eikä vahinkoja ole tullut. Tiedotusvälineissä ei ole asiasta kyllä ollut mainintaa, ei Kiinassa eikä muuallakaan, ainakaan omiin silmiin ei ole sattunut. Tämä kuuma vinkki onkin  peräisin sukelluskurssin vetäjän, Paulin, ex-tyttöystävältä, joka asuu Pekingissä ja joka kuuli jutun kaveriltaan, joka on Brittilähetystössä turvallisuuspuolen hommissa. Tiedä häntä sitten.