Nyt on sitten taas se aika vuodesta. Mouruaminen alkaa illalla, jatkuu vaihtelevasti läpi yön, kiihtyy kiivaimmilleen aamuneljän aikoihin ja rauhoittuu taas aamun valjetessa. Nukkumisesta ei välillä tule yhtään mitään, kun kamala naukuminen porautuu makkarin ikkunan alta sikeimmänkin unen läpi. Ja kulkukissoja täällä riittää ihan kuin stadin puistoissa citykaneja. Sateella ovat sentään hiljaa ja säätiedotus onneksi lupaa parille seuraavalle päivälle –  ja yölle kans – kohtalaista sadetta.

 

Formulakisat lähestyvät taas. Siirsivät näköjään Shanghain kisan syksystä kevääseen, huhtikuun puoleen väliin. Ja vaikka formulat eivät nyt kovin paljoa kiinniosta, niin liput tuli kuitenkin hommattua varsinaiselle kisapäivälle. Tuleepahan sitten kerran nähtyä sekin ja vielä livenä paikan päällä. Eikä liputkaan mitään aivat törkeitä olleet hinnaltaan, C katsomoon pääsee noin 70 eurolla ja liput voi kätsysti tilata kotiinkuljetuksena netistä. Paikkoja on vielä, eli kiinnostuneet tilaamaan lippuja täältä http://www.racing-china.com/new/f1/tickets_en.html

 

Kalle sai tarpeekseen paikallisesta koulutussysteemistä ja palasi torstaina takaisin Suomeen jatkamaan lukion loppuun siitä, mihin aikanaan jäi. Toivottavasti poika saa arkensa sujumaan, kun ei ole vanhemmat koko aikaa paapomassa ja palvelemassa. Omituinen tilanne kyllä, ensimmäinen lapsi lähti ihan oikeasti pois kotoa, ainakin vähäksi aikaa.

 

No tulipa vähän juttua tällä kertaa. Ei kai täällä sitten sen kummempia ole tapahtunutkaan. Sanomalehtikatsausta ajattelin vääntää, lehdistä kun monesti löytää mielenkiintoisia ja kummallisia juttuja, mutta näyttää Kiina–uutisointi olevan nykyään sen verran kattavaa ja tehokasta, että kaikki rakastajattariaan missi–, laulu– ja ryyppykilpailuttavat tosikiinalaiset saavat itsensä esille jopa suomalaisissakin tiedotusvälineissä saman tien. Eli, jätetään toiseen kertaan ja lähdetään sunnuntai–illan kunniaksi puoleksitoista tunniksi öljyhierontaan (17 euroa).